Administration af kontekster¶
Begrebet kontekst er føjet til Systancia Identity for at kunne administrere autorisationsmodeller, der er tilpasset forskellige kontekster. Det kan for eksempel være nødvendigt at definere bredere rettighedsmodeller i visse tilfælde, såsom ved aktivering af en nødplan, eller omvendt at begrænse adgangen mest muligt i tilfælde af et cyberangreb.
Denne funktion gør det muligt i én enkelt operation at anvende et sæt foruddefinerede autorisationsregler for hurtigt at tildele rettigheder til de berørte brugere eller omvendt fjerne dem. Skiftet af kontekst udløser straks genberegningen af alle disse regler.
Opret/ændr/slet en kontekst¶
For at få adgang til siden for administration af kontekster skal du åbne menuen ”Access Management / Contexts”.
Du føres direkte til siden for søgning efter kontekster, forudindlæst uden anvendte filtre, men under overholdelse af de tilladelser, der er knyttet til den tilmeldte brugers profil.
Konteksten ”STANDARD” er standardkonteksten, der oprettes automatisk, når løsningen Systancia Identity installeres.
Du kan filtrere listen over kontekster ved at foretage en søgning. Søgningen foretages i tilstanden ”contains” og omfatter alle kolonnerne ”Code” og ”Name”.
Der er indført et sideinddelingssystem, der som standard viser 10 resultater.
Det er muligt at ændre antallet af viste resultater og navigere mellem de forskellige sider.
Oprettelse¶
For at oprette en ny kontekst skal du klikke på knappen ”
”.
For at oprette en kontekst skal du udfylde følgende oplysninger:
- Code: kontekstens kode. Skal være unik, uden mellemrum og uden specialtegn. Obligatorisk.
- Name: kontekstens navn. Den betegnelse, der vises i applikationens forskellige formularer. Obligatorisk.
- Description: felt til indtastning af en beskrivelse af konteksten. Valgfri.
Ændring¶
For at se og ændre en kontekst skal du klikke på knappen ”
” til højre for den tilsvarende tabelrække.
Du kan skifte til redigeringstilstand direkte fra siden til visning af konteksten.
I redigeringstilstand kan alle felter ændres.
Handlinger for knapperne i redigerings- eller oprettelsestilstand:
- Cancel: annullerer den aktuelle indtastning og vender tilbage til listesiden for kontekster.
- Save: bekræfter formularen og skifter siden til visningstilstand
- Save and quit: bekræfter formularen og vender tilbage til listesiden for kontekster.
Sletning¶
For at slette en kontekst skal du klikke på knappen ”
” til højre for den tilsvarende tabelrække.
Der vises en bekræftelsesmeddelelse, før konteksten slettes.
Advarsel: det er ikke muligt at slette konteksten ”STANDARD”. En kontekst, der er knyttet til objekter (autorisationsregler), kan ikke slettes. Objekternes tilknytning skal ophæves først.
Vis den aktuelle kontekst¶
Den anvendte kontekst vises i hovedbanneret i applikationen Systancia Identity.
Visningen af konteksten er underlagt den tilmeldte brugers tilladelser.
Skift af kontekst¶
Konteksten kan skiftes på siden for administration af kontekster.
Klik på ikonet ”
” til højre for tabellens overskriftsrække.
Vælg den ønskede kontekst, og klik på knappen ”Validate” eller på knappen ”Cancel” for at annullere ændringen.
Advarsel: skift af kontekst medfører en øjeblikkelig genberegning af autorisationsreglerne og kan få konsekvenser for de adgangspolitikker, der anvendes på dine applikationer.











