Security key management¶
Η λειτουργική μονάδα Security key management παρέχει στον διαχειριστή μια ενοποιημένη προβολή όλων των κλειδιών FIDO / WebAuthn που έχουν καταχωρήσει οι χρήστες στους διάφορους τομείς. Προορίζεται για έναν διαχειριστή που πρέπει να ελέγξει τα καταχωρημένα κλειδιά που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του και, όταν απαιτείται, να ανακαλέσει τα κλειδιά που δεν πρέπει πλέον να χρησιμοποιούνται (αποχώρηση υπαλλήλου, απώλεια κλειδιού, αντικατάσταση κλειδιού).
Καταχώρηση — μόνο από την πύλη χρηστών
Η καταχώρηση ενός κλειδιού ασφαλείας απαιτεί τη φυσική παρουσία του ίδιου του κλειδιού: η ενέργεια εκτελείται επομένως αποκλειστικά από τον χρήστη μέσω της πύλης χρηστών. Η κονσόλα διαχείρισης δεν παρέχει ενέργεια προσθήκης.
Λίστα κλειδιών¶
Το κύριο παράθυρο παραθέτει τα καταχωρημένα κλειδιά, για όλους τους χρήστες και όλους τους τομείς (σύμφωνα με το ενεργό φίλτρο).
| Στοιχείο | Περιγραφή |
|---|---|
| Αναπτυσσόμενη λίστα τομέων | Χωρίς ετικέτα, στα δεξιά της γραμμής εργαλείων. Μια συνθετική καταχώρηση All προστίθεται στην κορυφή για την εμφάνιση όλων των κλειδιών. Οι ανώνυμοι τομείς εξαιρούνται από αυτήν. |
| Πεδίο αναζήτησης | Αναζήτηση κειμένου στο περιεχόμενο του πλέγματος. |
| Κουμπί ανανέωσης | Αυτό που βρίσκεται στο υποσέλιδο του πλέγματος και επαναφορτώνει τη λίστα από τον διακομιστή. |
| Στήλη | Περιγραφή |
|---|---|
| Name | Ετικέτα που επέλεξε ο χρήστης κατά την καταχώρηση του κλειδιού από την πύλη χρηστών. |
| User | Αναγνωριστικό χρήστη με προσδιορισμό τομέα, στη μορφή user@domain. |
| Date | Ημερομηνία και ώρα καταχώρησης του κλειδιού, σε μορφή dd/mm/yyyy - hh:mm, ακολουθούμενη από τη ζώνη ώρας. |
Κανένας διαθέσιμος τομέας
Αν δεν υπάρχει κανένας επιλέξιμος τομέας, το κουμπί διαγραφής, το κουμπί ανανέωσης, ο επιλογέας μεγέθους σελίδας και το πεδίο αναζήτησης είναι απενεργοποιημένα. Πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί ή να ενεργοποιηθεί ένας τομέας που υποστηρίζει την καταχώρηση κλειδιών ασφαλείας. Όσο δεν έχει καταχωρηθεί κανένα κλειδί, το πλέγμα εμφανίζει το μήνυμα No security key.
Διαγραφή κλειδιού¶
- Επιλέξτε ένα ή περισσότερα κλειδιά στη λίστα (υποστηρίζεται η πολλαπλή επιλογή).
- Κάντε κλικ στο κουμπί ×.
- Επιβεβαιώστε: η κονσόλα ρωτά Are you sure you want to delete this key?, σε πληθυντικό όταν επιλέγονται περισσότερα κλειδιά. Χωρίς επιλογή, απαντά Select Line.
Η κατάργηση εφαρμόζεται αμέσως: το κλειδί δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για έλεγχο ταυτότητας. Ο χρήστης μπορεί, εάν χρειάζεται, να καταχωρήσει νέο κλειδί από την πύλη χρηστών.
Μερική διαγραφή
Αν ορισμένα κλειδιά δεν μπορούν να διαγραφούν, η κονσόλα το αναφέρει με τον τίτλο Security keys: The following security keys couldn't be deleted: ακολουθούμενο από τη λίστα, στη μορφή user@domain -> key name — ή The following security key couldn't be deleted για ένα μόνο κλειδί. Τα υπόλοιπα επιλεγμένα κλειδιά διαγράφονται κανονικά.