Pāriet uz saturu

Blocked users

Modulis Blocked users pārvalda to kontu sarakstu, kuriem ir aizliegts pierakstīties domēnā. Bloķēts konts saglabā savas tiesības un atribūtus: kamēr bloķēšana ir aktīva, tiek liegta tikai tā piekļuve lietotāja portālam un lietojumprogrammām.

Modulim var piekļūt:

  • no moduļa Identity Providers, izmantojot pogu Blocked users (atlasītais domēns ir iepriekš aizpildīts);
  • izmantojot tiešo saīsni administrēšanas konsolē.

Bloķēto lietotāju saraksts

Veidlapa tiek atvērta ar pēc domēna filtrētu tabulu, kas ir sadalīta lapās.

Kolonna Apraksts
Name Bloķētā konta nosaukums, pirms kura ir konta ikona.
Lock date Datums un laiks, kad tika lietota bloķēšana. Lokālais formāts DD/MM/YYYY HH:MM TP.

Rīkjosla:

Elements Apraksts
+ (pievienot) Atver bloķēšanas logu. Atspējots, ja nav pieejams neviens domēns.
× (dzēst) Pēc apstiprinājuma atbloķē atlasītos kontus. Tiek atbalstīta vairāku vienumu atlase.
Domain Domēnu nolaižamais saraksts. Tiek uzskaitīti tikai domēni, kas nav anonīmi. Ja tenant ir iespējota secīgā autentifikācija, saraksta augšdaļā tiek pievienots sintētisks ieraksts, kas ir atlasīts pēc noklusējuma.
Search Filtrē pēc nosaukuma apakšvirknes 700 ms pēc pēdējā taustiņsitiena.
Pagination 15, 25 vai 50 rindas lapā.

Lietotāja bloķēšana

Noklikšķiniet uz pogas +. Parādītā veidlapa ir atkarīga no atlasītā domēna tipa.

Logā ir redzami divi blakus izvietoti saraksti:

Apgabals Apraksts
Available users Domēna lietotāji, kas nav bloķēti. Meklēšanas lauks filtrē sarakstu reāllaikā (700 ms pēc pēdējā taustiņsitiena). Ir pieejama poga Select all.
Users to block Konti, kas tiks bloķēti saglabāšanas laikā.

Konti tiek pārvietoti no viena saraksta uz otru, izmantojot vilkšanu un nomešanu. Konts, kas pārvietots atpakaļ uz kreiso sarakstu, tiek automātiski atbloķēts (ne tikai noņemts no atlases).

Konta admin aizsardzība

Noklusējuma lokālajā domēnā (id 1) konts admin ir izņemts no pieejamo lietotāju saraksta, tāpēc to nekad nevar bloķēt.

Logā ir tikai viens lauks:

Lauks Apraksts
User name Obligāts. Konta nosaukums, kā tas redzams direktorijā. Nosaukums, kas sastāv tikai no atstarpēm, tiek noraidīts.

Noklikšķiniet uz Validate, lai lietotu logā aprēķinātās bloķēšanas un atbloķēšanas darbības. Ja kādu no kontiem nevar bloķēt, jo tas atbilst pašreizējai sesijai, tiek parādīts brīdinājums.

Pašreizējās sesijas konts

Administrators nevar bloķēt kontu, ar kuru pašlaik ir pierakstījies. Mēģinājums tiek noraidīts ar brīdinājumu, kurā norādīts attiecīgais konts.


Lietotāja atbloķēšana

Galvenajā sarakstā atlasiet vienu vai vairākus kontus un pēc tam noklikšķiniet uz pogas ×. Tiek pieprasīts apstiprinājums.

Īpaši gadījumi:

Situācija Ziņojums
Atļauja liegta Deleģēts administrators, kuram nav tiesību uz mērķa kontu, saņem atbloķēšanas noraidījumu ar īpašu ziņojumu.
Trūkstoši ieraksti Ja daži atlasītie konti atbloķēšanas brīdī direktorijā vairs nepastāv, to nosaukumi tiek uzskaitīti brīdinājumā pēc darbības pabeigšanas.