Przejdź do treści

Konfiguracja kategorii workflow

Kategorie workflow służą do porządkowania workflow. Możesz utworzyć dowolną liczbę kategorii.

Aby przejść do strony konfiguracji kategorii workflow, otwórz konsolę konfiguracji, a następnie menu „Workflow/Workflow Categories”.

Aby utworzyć nową kategorię workflow, kliknij przycisk „New Category”.

Opis pól do wypełnienia:

Parameter Description Typy i możliwe wartości
Name Nazwa wyświetlana kategorii. Ciąg znaków.

Obowiązkowe.
Code Reprezentuje identyfikator obiektu.

Jego wartość musi być unikalna w obrębie wszystkich kategorii workflow.
Ciąg znaków, bez spacji i bez znaków specjalnych.

Obowiązkowe.
Description Opis kategorii workflow.

Ta informacja jest wyświetlana wyłącznie na poziomie konfiguracji. Nie jest obowiązkowa, ale umożliwia udokumentowanie wyboru kategorii.

Aby zmienić kategorię workflow, wybierz kategorię i kliknij przycisk „Modify”.

Wszystkie pola można modyfikować.

Aby usunąć kategorię workflow, wybierz kategorię i kliknij przycisk „Delete”.

Uwaga: aby usunąć kategorię, nie może istnieć żadne powiązanie z nią. Musisz zatem upewnić się, że żaden workflow nie jest skonfigurowany jako należący do tej kategorii.