Skapa, ändra eller ta bort ett jobb¶
Ett jobb består av en eller flera sekvenser.
För att komma åt hanteringen av jobb, gå till menyn ”Jobs”:
Du kommer till sidan för uppföljning av jobb och sekvenser.
Klicka på ikonen ”
” uppe till höger på skärmen.
Klicka sedan på fliken ”Jobs”.
Listan över befintliga jobb visas i skärmens vänstra del.
En sidnumrering är inställd så att endast 10 jobb visas.
Ett sökfält finns uppe till höger över tabellen. Sökningen omfattar jobbens koder och namn.
För att skapa ett nytt jobb klickar du på knappen ”
”.
Ange de allmänna parametrarna för ett jobb:
- Code: jobbets kod. Obligatoriskt.
- Name: jobbets namn. Obligatoriskt.
- Description: valfritt.
Klicka på knappen ”Save” för att spara jobbet.
För att visa eller ändra ett jobb klickar du på ikonen ”
” till höger på motsvarande tabellrad.
Det är möjligt att växla till redigeringsläge direkt från visningssidan för jobbet.
I redigeringsläge kan alla fält ändras utom koden.
För att lägga till eller ta bort sekvenser i ett jobb öppnar du jobbet i redigeringsläge.
Du kan lägga till hur många sekvenser du vill och ändra ordningen som de körs i.
Åtgärder för knapparna i redigerings- eller skapandeläge:
- Cancel: avbryter den pågående inmatningen och återgår till sidan med listan över persontyper.
- Save: bekräftar formuläret och växlar sidan till visningsläge.
Klicka på ikonen ”
” till höger om motsvarande tabellrad för att ta bort en roll.
Ett bekräftelsemeddelande visas innan jobbet tas bort.













