Tworzenie, zmiana i usuwanie joba¶
Job składa się z jednej lub wielu sekwencji.
Aby przejść do zarządzania jobami, otwórz menu „Jobs”:
Przejdziesz do strony monitorowania jobów i sekwencji.
Kliknij ikonę „
” znajdującą się w prawym górnym rogu ekranu.
Następnie kliknij kartę „Jobs”.
Lista istniejących jobów jest wyświetlana w lewej części ekranu.
Przewidziano stronicowanie, które wyświetla tylko 10 jobów.
W prawym górnym rogu nad tabelą dostępne jest pole wyszukiwania. Wyszukiwanie obejmuje kody i nazwy jobów.
Aby utworzyć nowy job, kliknij przycisk „
”.
Wprowadź ogólne parametry joba:
- Code: kod joba. Obowiązkowe.
- Name: nazwa joba. Obowiązkowe.
- Description: opcjonalnie.
Kliknij przycisk „Save”, aby zapisać job.
Aby wyświetlić lub zmienić job, kliknij ikonę „
” znajdującą się po prawej stronie odpowiedniego wiersza tabeli.
Do trybu edycji można przejść bezpośrednio ze strony wyświetlania joba.
W trybie edycji można zmienić wszystkie pola z wyjątkiem kodu.
Aby dodać lub usunąć sekwencje w jobie, otwórz job w trybie edycji.
Możesz dodać dowolną liczbę sekwencji i zmienić kolejność ich wykonywania.
Działania przycisków w trybie edycji lub tworzenia:
- Cancel: anuluje trwające wprowadzanie danych i wraca do strony z listą typów osób.
- Save: zatwierdza formularz i przełącza stronę w tryb wyświetlania.
Aby usunąć rolę, kliknij ikonę „
” znajdującą się po prawej stronie odpowiedniego wiersza tabeli.
Przed usunięciem joba pojawia się komunikat potwierdzenia.













