Zarządzanie workflow¶
Ta funkcja umożliwia zalogowanemu użytkownikowi będącemu administratorem workflow dostęp w każdej chwili do instancji workflow, aby sprawdzić jej status, uruchomić ją ponownie, wstrzymać lub zatrzymać.
Aby uzyskać dostęp do strony administrowania workflow w konsoli eksploatacyjnej workflow, przejdź do karty „Workflow Administration”.
Kliknij workflow, aby wyświetlić jego szczegóły:
Strona administrowania umożliwia:
- Wstrzymanie workflow
- Ponowne uruchomienie workflow
- Zatrzymanie workflow
- Wyświetlenie postępu workflow
Wstrzymanie workflow¶
Na ekranie szczegółów workflow kliknij przycisk „Pause”. Oznacza to, że w okresie wstrzymania nikt nie będzie mógł na niego oddziaływać (na przykład: brak zatwierdzenia bieżącego kroku).
Ponowne uruchomienie workflow¶
Na ekranie szczegółów workflow kliknij przycisk „Restart”. Ten przycisk jest dostępny tylko dla wstrzymanych workflow. Umożliwia ponowne uruchomienie workflow w kroku, w którym został wstrzymany.
Zatrzymanie workflow¶
Na ekranie szczegółów workflow kliknij przycisk „Stop”. Workflow przyjmie wówczas status Archived i zostanie zatrzymany na kroku, na którym się znajdował przed zatrzymaniem.

