Konfiguracja kategorii workflow¶
Kategorie workflow służą do porządkowania workflow. Możesz utworzyć dowolną liczbę kategorii.
Aby przejść do strony konfiguracji kategorii workflow, otwórz konsolę konfiguracji, a następnie menu „Workflow/Workflow Categories”.
Aby utworzyć nową kategorię workflow, kliknij przycisk „New Category”.
Opis pól do wypełnienia:
| Parameter | Description | Typy i możliwe wartości |
|---|---|---|
| Name | Nazwa wyświetlana kategorii. |
Ciąg znaków. Obowiązkowe. |
| Code |
Reprezentuje identyfikator obiektu. Jego wartość musi być unikalna w obrębie wszystkich kategorii workflow. |
Ciąg znaków, bez spacji i bez znaków specjalnych. Obowiązkowe. |
| Description |
Opis kategorii workflow. Ta informacja jest wyświetlana wyłącznie na poziomie konfiguracji. Nie jest obowiązkowa, ale umożliwia udokumentowanie wyboru kategorii. |
Aby zmienić kategorię workflow, wybierz kategorię i kliknij przycisk „Modify”.
Wszystkie pola można modyfikować.
Aby usunąć kategorię workflow, wybierz kategorię i kliknij przycisk „Delete”.
Uwaga: aby usunąć kategorię, nie może istnieć żadne powiązanie z nią. Musisz zatem upewnić się, że żaden workflow nie jest skonfigurowany jako należący do tej kategorii.





