Μετάβαση στο περιεχόμενο

Blocked users

Η λειτουργική μονάδα Blocked users διαχειρίζεται τη λίστα των λογαριασμών στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος σε έναν τομέα. Ένας αποκλεισμένος λογαριασμός διατηρεί τα δικαιώματα και τα χαρακτηριστικά του: μόνο η πρόσβασή του στην πύλη χρηστών και στις εφαρμογές εμποδίζεται όσο ο αποκλεισμός είναι ενεργός.

Η λειτουργική μονάδα είναι προσβάσιμη από:

  • τη λειτουργική μονάδα Authentication domains, μέσω του κουμπιού Blocked users (ο επιλεγμένος τομέας είναι προσυμπληρωμένος)·
  • την άμεση συντόμευση στην κονσόλα διαχείρισης.

Λίστα αποκλεισμένων χρηστών

Η φόρμα ανοίγει με ένα σελιδοποιημένο πλέγμα φιλτραρισμένο κατά τομέα.

Στήλη Περιγραφή
Name Όνομα του αποκλεισμένου λογαριασμού, πριν από το οποίο εμφανίζεται το εικονίδιο λογαριασμού.
Lock date Ημερομηνία και ώρα κατά την οποία εφαρμόστηκε ο αποκλεισμός. Τοπική μορφή DD/MM/YYYY HH:MM TP.

Γραμμή εργαλείων:

Στοιχείο Περιγραφή
+ (Προσθήκη) Ανοίγει το παράθυρο αποκλεισμού. Απενεργοποιημένο αν δεν υπάρχει διαθέσιμος τομέας.
× (Διαγραφή) Άρει τον αποκλεισμό των επιλεγμένων λογαριασμών μετά από επιβεβαίωση. Υποστηρίζεται η πολλαπλή επιλογή.
Domain Αναπτυσσόμενη λίστα τομέων. Εμφανίζονται μόνο οι μη ανώνυμοι τομείς. Αν ο σειριακός έλεγχος ταυτότητας είναι ενεργοποιημένος στον οργανισμό, προστίθεται μια συνθετική καταχώρηση στην κορυφή, η οποία είναι επιλεγμένη από προεπιλογή.
Search Φιλτράρει με βάση μια υποσυμβολοσειρά του ονόματος, 700 ms μετά το τελευταίο πάτημα πλήκτρου.
Pagination 15, 25 ή 50 γραμμές ανά σελίδα.

Περιβάλλον εκτέλεσης

Στην κονσόλα /system/ (κέντρο ελέγχου πολλαπλών μισθωτών), η λίστα τομέων περιορίζεται σε έναν μόνο τοπικό τομέα και ο αποκλεισμός χρηστών είναι απενεργοποιημένος. Μόνο η άρση αποκλεισμού παραμένει διαθέσιμη.


Αποκλεισμός χρήστη

Κάντε κλικ στο κουμπί +. Η φόρμα που εμφανίζεται εξαρτάται από τον τύπο του επιλεγμένου τομέα.

Το παράθυρο εμφανίζει δύο λίστες τη μία δίπλα στην άλλη:

Περιοχή Περιγραφή
Available users Μη αποκλεισμένοι χρήστες του τομέα. Ένα πεδίο αναζήτησης φιλτράρει τη λίστα σε πραγματικό χρόνο (700 ms μετά το τελευταίο πάτημα πλήκτρου). Διατίθεται ένα κουμπί Select all.
Users to block Λογαριασμοί που θα αποκλειστούν κατά την αποθήκευση.

Η μεταφορά και απόθεση μετακινεί τους λογαριασμούς από τη μία λίστα στην άλλη. Για έναν λογαριασμό που μετακινείται πίσω στην αριστερή λίστα, ο αποκλεισμός αίρεται αυτόματα (ο λογαριασμός δεν αφαιρείται απλώς από την επιλογή).

Προστασία του λογαριασμού admin

Στον προεπιλεγμένο τοπικό τομέα (αναγνωριστικό 1), ο λογαριασμός admin αφαιρείται από τη λίστα των διαθέσιμων χρηστών και επομένως δεν μπορεί ποτέ να αποκλειστεί.

Το παράθυρο περιορίζεται σε ένα μόνο πεδίο:

Πεδίο Περιγραφή
User name Υποχρεωτικό. Όνομα του λογαριασμού όπως εμφανίζεται στον κατάλογο. Ένα όνομα που αποτελείται μόνο από κενά διαστήματα απορρίπτεται.

Κάντε κλικ στο κουμπί Validate για να εφαρμόσετε τους αποκλεισμούς και τις άρσεις αποκλεισμού που υπολογίστηκαν από το παράθυρο. Αν ένας από τους λογαριασμούς δεν μπορεί να αποκλειστεί επειδή αντιστοιχεί στην τρέχουσα περίοδο λειτουργίας, εμφανίζεται μια προειδοποίηση.

Λογαριασμός της τρέχουσας περιόδου λειτουργίας

Ένας διαχειριστής δεν μπορεί να αποκλείσει τον λογαριασμό που είναι συνδεδεμένος τη συγκεκριμένη στιγμή. Η απόπειρα απορρίπτεται με μια προειδοποίηση που κατονομάζει τον σχετικό λογαριασμό.


Άρση αποκλεισμού χρήστη

Επιλέξτε έναν ή περισσότερους λογαριασμούς στην κύρια λίστα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί ×. Ζητείται επιβεβαίωση.

Ειδικές περιπτώσεις:

Κατάσταση Μήνυμα
Άρνηση άδειας Ένας εντεταλμένος διαχειριστής που δεν διαθέτει δικαιώματα στον λογαριασμό-στόχο βλέπει την άρση αποκλεισμού να απορρίπτεται με ένα ειδικό μήνυμα.
Καταχωρήσεις που λείπουν Αν ορισμένοι επιλεγμένοι λογαριασμοί δεν υπάρχουν πλέον στην πλευρά του καταλόγου τη στιγμή της άρσης αποκλεισμού, τα ονόματά τους παρατίθενται σε μια προειδοποίηση μετά την ολοκλήρωση της ενέργειας.