Administrasjon av kontekster¶
Begrepet kontekst er lagt til i Systancia Identity for å kunne administrere autorisasjonsmodeller som er tilpasset ulike kontekster. Det kan for eksempel være nødvendig å definere mer omfattende rettighetsmodeller i visse tilfeller, som ved aktivering av en beredskapsplan, eller omvendt å begrense tilgangene så mye som mulig ved et cyberangrep.
Denne funksjonen gjør det mulig å bruke et sett med forhåndsdefinerte autorisasjonsregler i én enkelt operasjon, for raskt å tilordne rettigheter til de berørte brukerne eller omvendt fjerne dem. Kontekstbyttet utløser umiddelbart en ny beregning av alle disse reglene.
Opprette/endre/slette en kontekst¶
For å få tilgang til siden for administrasjon av kontekster går du til menyen ”Access Management / Contexts”.
Du kommer direkte til søkesiden for kontekster, forhåndslastet uten at det er brukt filtre, men med hensyn til tillatelsene som er knyttet til profilen til den påloggede brukeren.
Konteksten ”STANDARD” er standardkonteksten, som opprettes automatisk når løsningen Systancia Identity installeres.
Du kan filtrere listen over kontekster ved å utføre et søk. Søket utføres i modusen ”contains” og dekker alle kolonnene ”Code” og ”Name”.
Det er innført et pagineringssystem som som standard viser 10 resultater.
Det er mulig å endre antallet resultater som skal vises, og å navigere mellom de ulike sidene.
Oppretting¶
For å opprette en ny kontekst klikker du på knappen ”
”.
For å opprette en kontekst fyller du ut følgende informasjon:
- Code: koden til konteksten. Må være unik, uten mellomrom og uten spesialtegn. Obligatorisk.
- Name: navnet på konteksten. Betegnelsen som vises i de ulike skjemaene i applikasjonen. Obligatorisk.
- Description: felt for å angi en beskrivelse av konteksten. Valgfritt.
Endring¶
For å vise og endre en kontekst klikker du på knappen ”
” til høyre for den aktuelle tabellraden.
Du kan bytte til redigeringsmodus direkte fra visningssiden for konteksten.
I redigeringsmodus kan alle felt endres.
Handlinger for knappene i redigerings- eller opprettingsmodus:
- Cancel: avbryter den pågående registreringen og går tilbake til listesiden for kontekster.
- Save: bekrefter skjemaet og setter siden i visningsmodus
- Save and quit: bekrefter skjemaet og går tilbake til listesiden for kontekster.
Sletting¶
For å slette en kontekst klikker du på knappen ”
” til høyre for den aktuelle tabellraden.
Det vises en bekreftelsesmelding før konteksten slettes.
Advarsel: det er ikke mulig å slette konteksten ”STANDARD”. En kontekst som er knyttet til objekter (autorisasjonsregler), kan ikke slettes. Objektene må kobles fra på forhånd.
Vise den aktuelle konteksten¶
Konteksten som er i bruk, vises i hovedbanneret i applikasjonen Systancia Identity.
Visningen av konteksten er underlagt tillatelsene til den påloggede brukeren.
Bytte kontekst¶
Konteksten kan byttes på siden for administrasjon av kontekster.
Klikk på ikonet ”
” til høyre for tabelloverskriften.
Velg ønsket kontekst og klikk på knappen ”Validate”, eller på knappen ”Cancel” for å avbryte endringen.
Advarsel: et kontekstbytte medfører en umiddelbar ny beregning av autorisasjonsreglene og kan få følger for tilgangspolicyene som brukes på applikasjonene dine.











